אסטרטגיה שיווקית

אסטרטגיה שיווקית היא תוכנית על מקיפה המתארת את התכנון של המרפאה/הרופא לבניית מותג/אוטוריטה בתחום ואת התכנון האפקטיבי לקידום ומכירת המוצרים/השירותים.

התכנית כרוכה במחקר שוק, זיהוי הקהל הפוטנציאלי, זיהוי היתרונות וחסרונות של המתחרים, הבנת צרכי הלקוחות, זיהוי הסיכונים והזדמנויות, בחינת ערוצי שיווק אפקטיביים ופיתוח טקטיקות כדי להגיע ביעילות לקהל ולרתום אותם, והכל במטרה להשיג את היעדים העסקיים של החברה.

מרפאות ורופאים רבים משקיעים תקציבים עצומים בשיווק כדי למתג את העסק שלהם ולהשיג  לקוחות  למרפאה לפני שבנו אסטרטגיה שיווקית. השקעה גבוהה ללא קביעת אסטרטגיה גורמת לבזבוז תקציבי השיווק ענקיים במימון קמפיינים לא אפקטיביים, מספר לידים קטן או איכות לידים נמוכה ולכן הצעד הראשון של כל מרפאה לפני שמתחילים לשווק הוא קביעת אסטרטגיה שיווקית.

בדרך כלל, אסטרטגיה שיווקית נבנית ע"י היועץ העסקי בשיתוף עם הלקוח וחברת השיווק וכוללת את הסעיפים הבאים:

1. יעדים ברורים

כל אסטרטגיית שיווק מוצלחת מתחילה ביעדים ברורים. בין אם מדובר בהגברת המודעות למותג, הגברת מכירות או השקת מוצר חדש, היעדים צריכים להיות ספציפיים, מדידים, ניתנים להשגה, רלוונטיים ומוגבלים בזמן.

2. מחקר שוק

מחקר שוק יסודי עוזר לזהות קהלי יעד פוטנציאלים, צרכים, העדפות והתנהגויות של המטופלים והמתחרים. על ידי ניתוח המתחרים, אנחנו מקבלים תובנות שמעצבות את הצעת הערך הייחודית שלנו.

3. הגדרת קהל יעד:

למי אנחנו מנסים להגיע? הגדרת קהל היעד של המרפאה היא אבן היסוד של כל אסטרטגיית שיווק יעילה. התאמת המסר שלנו כך שיהדהד עם דמוגרפיה ספציפית מבטיחה שהמאמצים שלנו לא יאבדו בים של תוכן הכללי.

4. בניית מותג/אוטוריטה:

מרפאה/רופא נחשב למותג כאשר הוא מבסס בהצלחה זהות ומוניטין ייחודיים בשוק. זה כרוך לעתים קרובות ביצירת נוכחות ויזואלית חזקה, הצעת ערך ייחודית והעברת מסרים עקביים. מותג אינו רק לוגו או מוצר; זהו קשר רגשי שלקוחות יוצרים עם העסק על בסיס אמון, איכות וחוויה חיובית. כאשר המטופלים מקשרים ערכים, מאפיינים וציפיות ספציפיים לעסק, הוא למעשה התפתח למותג שיכול לטפח נאמנות לקוחות ולהתבלט בנוף תחרותי.

לפניכם מספר צעדים חשובים לבניית המותג/אותוריטה:

סיפור המותג – בניית סיפור מותג משכנע הממקם את המותג שלכם באופן שמבדיל אותו מהמתחרים, תוך יצירת מרחב ייחודי בשוק.

מסרים עקביים – המסרים שמעבירים למטופלים בערוצים שונים הם עקביים וחוזרים על עצמם בתדירות סבירה

איכות השירות והטיפול –  מתן שירות וטיפול מקצועי ברמה גבוהה מאוד

מתן ערך למטופלים – שיתוף טיפים בתדירות גבוהה במספר רב של מדיות

שיתוף עדויות – שיתוף ביקורות ועדויות מלקוחות מרוצים במדיה הדיגיטלית

חיבור אישי – בניית חיבור אישי בין המרפאה/רופא לבין המטופל

כתבות/הרצאות/סמינרים/כתיבת ספר – כתיבת מאמרים מקצועיים במדיה, השתתפות בהרצאות וסמינרים בתור מרצה או אורח, כתיבת ספר מקצועי

נראות ונוכחות דיגיטלית – בניית אתר מקצועי, קידום האתר בגוגל, כתיבת פוסטים ברשתות חברתיות, השתתפות בתוכניות טלוויזיה ועוד

משפיענים ושיתופי פעולה – גיוס מובילי דעה ושיתופי פעולה חזקים

5. ערוצי שיווק אפקטיביים:

המטופלים של היום נמצאים בכל מקום. אסטרטגיה מנצחת ממנפת מספר ערוצים – מפלטפורמות דיגיטליות כמו גוגל, רשתות חברתית, שיווק באמצעות תוכן ועד לערוצים מסורתיים כמו טלוויזיה, רדיו ודפוס. גישה משולבת מבטיחה נוכחות מגובשת של המותג.

6. מדדים ואנליטיקה:

הנתונים הם בעלי בריתכם. מעקב וניתוח מדדי ביצועים מרכזיים (KPIs) כדי למדוד את הצלחת מאמצי השיווק הם חיוניים להצלחת התוכנית השיווקית. בין אם מדובר בתעבורה לאתר, שיעורי המרה או מעורבות במדיה חברתית. התובנות מאפשרות התאמות אסטרטגיות בהתאם.

7. תקציב והחזר ROI:

אסטרטגיה שיווקית כוללת הקצאת תקציב ריאלי שמתאים ליעדים שלכם שמבטיח החזר גבוה על ההשקעה (ROI). העריכו באופן קבוע את הביצועים של פעילויות השיווק שלכם ושכללו את הגישה שלכם על סמך מה שמביא את התוצאות הטובות ביותר.

קביעת אסטרטגיית שיווק של המרפאה או של הרופא, נקבעת ע"י כלי שיווק חיצוניים, אך חשוב גם להפעיל את כלי השיווק הפנימיים: 

שמירת הקשר עם לקוחות המרפאה – לכל מרפאה עובדת יש את קהל הלקוחות הקיים, הלקוחות כבר מכירים אתכם סומכים עליכם  ואתם מכירים אותם. באמצעות אמצעים טכנולוגיים כמו הודעות ווטצאפ וניוזלטרים אתם יכולים לייצר ערך: לתת ללקוחות מגוון טיפים ומידע לגרום לחיבור הרגשי ולשמר את מערכות היחסים עם הלקוחות.

שמירת הקשר עם לקוחות המרפאה ויצירת הערך, כפי שפורט בשיפור המכירות, יכול להניע את לקוחות המרפאה לחזור בתקציב נמוך מאוד.

לקוחות שהם שבעי רצון, מספרים על שביעות הרצון הגבוהה לסביבה הקרובה שלהם והם השגרירים הטובים ביותר של המרפאה, באמצעים פשוטים ניתן להגדיל את ההמלצות של לקוחות המרפאה – "פה לאוזן".

שיתופי פעולה- לכל רופא ומרפאה יש אפשרות לייצר שיתופי פעולה עם עסקים או גופים שקרובים אליהם מתחומים משיקים כמו חדר כושר קרוב, או גופים בעלי אנשים רבים שלהם עניין בשירותי המרפאה כמו עירייה או ארגון גדול אחר.

שיתופי פעולה אלו מציעים הטבות ייחודיות, ומעשה יוצרים ערך מוסף הן למרפאה והן לשותף ומדובר בהזנה הדדית של הלקוחות.

קביעת אסטרטגיה שיווקית היא חשובה אל תוותרו עליה, היא למעשה זו שמתווה את הדרך של העסק.